De trainers

Maak kennis met onze zeer ervaren trainers.

Achtergrond

Wat verbindt mensen? Deze vraag ben ik al sinds mijn studie Healthcare Management gaan onderzoeken. Het heeft me, naast mijn werk als consultant, geleid naar de wereld van theater, improvisatie en cabaret. In een technische omgeving zoek ik juist het gevoel op.

Ervaring

Tijdens mijn werk merk ik dat we vooral bezig zijn met ons verstand. Als je ergens mee worstelt krijg je oppervlakkige, praktische tips. Maar het gevoel? Dat blijft liggen. Misschien dat dat ook mijn liefde voor theater verklaart, daar is juist alle ruimte voor het gevoel en de expressie daarvan. Daarom vind ik het ook heerlijk om elementen van de theaterwereld mee te nemen in mijn trainingen!

Resultaat

Onderbewust worden we erg beïnvloed door lichaamshouding en stemgebruik. Ik leer je hoe je je hier bewust van wordt en hoe je er meer grip op krijgt. Hierdoor wordt communicatie soepeler en voelt hij fijner aan. In mijn trainingen gebruik ik methodes uit de theaterwereld. Dit maakt de trainingen leuk, levendig en uniek!

“Arnolf is een fijne trainer die een groep snel kan verbinden”

“Tijdens de training werd snel een veilige sfeer gecreëerd, ik durfde veel meer te proberen dan ik had verwacht!”

“Wat gaaf dat je zoveel kunt leren van een simpel rollenspel!”

“Dankzij het rollenspel sta ik nu steviger in mijn schoenen”

Achtergrond

Mijn naam is Cora Hollander, trainer bij Vossius Academy op het gebied van spreek- en gespreksvaardigheden. Ik ben afgestudeerd als gedragseconoom en werk naast mijn trainerspraktijk als kredietrisicomanager bij een bank. Met deze gecombineerde werkervaring, kan ik mij goed inleven in verschillende vakgebieden en werkculturen in organisaties. Dus ook in de spreeksituaties van jou en jouw team!

Ervaring

Toen ik begon met werken merkte ik al gauw dat effectief zijn in je werk lang niet gelijk staat aan alleen de inhoud van je werk goed beheersen. Beinvloeden, begrijpen en begrepen worden is van doorslaggevend belang om jouw ideeën te laten landen bij de mensen om je heen. Daarom ben ik mij vanaf 2013 gaan bekwamen in de kunst van het presenteren en overtuigen. Ik geniet van de kracht van verhalen, en heb prijzen mogen ontvangen voor optredens in competities van de internationale vereniging voor publiek spreken Toastmasters International. Begin 2019 heb ik de stap gezet om ook anderen in deze kunst te laten ervaren en bij te brengen.

Resultaat

Zodra je beseft dat een goed verhaal meer ingrediënten bevat dan argumenten, wordt het leuk! Ik leer je spelen met opbouw van je verhaal, woordkeuze en stijl. Zo leer je kleur te geven aan jouw boodschap, op een manier die bij jou past. Na de training ga je naar huis met meer spreekmoed en persoonlijke tips. Zo komt jouw boodschap op jouw volgende spreekmoment beter uit de verf.

“Inspirerend met hoeveel energie je voor de groep staat!”

“Een pitch oefenen is echt heel leerzaam. Goed dat je ons ‘gedwongen’ hebt om het podium op te gaan.”

Achtergrond

Ik ben Camiel en ik heb van kinds af aan een passie voor de onderstroom, persoonlijke drijfveren die ons gedrag bepalen. Tijdens mijn studie Personeel en organisatie ontwikkelde ik mijn talent om mensen te laten functioneren in hun werk. Later deed ik dat in de praktijk en ontwikkelde ik een coachende stijl van leidinggeven. De laatste jaren geef ik mijn opgedane ervaring door aan mensen die zich willen ontwikkelen. Als coach en trainer. Mijn motto is: het beste wat je kunt worden is jezelf. Iedereen kan zichzelf ontwikkelen en het beste doe je dat door authentiek te zijn.

Ervaring

Mijn ervaring is dat dienstverlenende professionals in de zorg soms worstelen in interactie met de organisatie. De ondersteunende rol in de organisatie kan sluimerende onzekerheid voeden die ten koste kan gaan van overtuigingskracht en zakelijk handelen. In mijn trainingen benader ik afdelingen en individuen altijd vanuit de waarde die ze toevoegen voor de organisatie.

Resultaat

Wat ik voor je meebreng is mijn persoonlijke ervaring. Ervaring deed ik op door te twijfelen en fouten te maken voordat ik ontdekte hoe ik het goed kon op mijn manier. Dat gun ik de mensen die ik train ook. Ik creëer een veilige omgeving waarin je je kunt ontwikkelen en jezelf herontdekt in je kwaliteiten. Ik zorg ervoor dat je je comfortabel voelt bij je blokkades, dat je je er niet meer door laat belemmeren. Resultaat is dat je steviger wordt in je professionele optreden en organisatiesensitiever kan handelen. Lekkerder in je werk zitten, als jezelf. Daar gaat het om.

“Ik voel me nu veel vrijer om te zeggen wat ik ervan vind”

“Ik richt me nu veel meer op mijn kwaliteiten in plaats van mijn blokkades”

“Wat gaaf dat je zoveel kunt leren van een simpel rollenspel!”

“Dankzij het rollenspel sta ik nu steviger in mijn schoenen”

Achtergrond

Mijn naam is Wim van Vliet en mijn hele leven al in de ban van cijfertjes, lijstjes en grafieken. Niet gek dat ik dan ook na mijn HAVO-tijd uiteindelijk een aantal boekhouddiploma’s heb behaald. Inmiddels 53 jaar, geboren en getogen in Zuid-Holland, maar nu al meer dan tien jaar woonachtig in de rustige provincie Drenthe.

Ervaring

In mijn werkzame leven ben ik ooit begonnen als boekhouder. Langzaam doorgegroeid naar de rol van controller en sinds tien jaar ZZP’er waarbij ik kleine en grote opdrachten in Excel combineer met het geven van cursussen op alle niveaus in Excel, waarbij mijn wiskundeknobbel ook beter tot zijn recht kwam.

Resultaat

Excel is zo’n ontzettend uitgebreid programma en de mogelijkheden wat je er mee kan is onuitputtelijk. Ook ik leer nog wekelijks bij, ondanks dat ik er al jarenlang zo’n 50 uur per week aan besteed. Het is niet alleen het leren van de functies, maar ook wanneer je wat gebruikt. In het bedrijfsleven kom ik nog steeds helaas heel vaak tegen dat de mogelijkheden van Excel niet goed worden benut, wat veel tijd, fouten en ergernissen kost. Met één of meerdere cursussen die bij jou aansluiten, leer je ontzettend veel praktische mogelijkheden die jou het leven een stuk aangenamer gaan maken.

“De trainingen van Wim zijn erg leerzaam. Hij legt vele verschillende mogelijkheden in Excel rustig, geduldig en duidelijk uit. Daarnaast zorgt hij met zijn humor voor een leuke en veilige omgeving, waardoor je makkelijker door de droge theorieën heen gaat en er ook genoeg ruimte is voor vragen of opmerkingen tussendoor.”

“Met een aantal collega’s een leuke Excel Cursus gevolgd. Ondanks dat het niveau van de groep gevarieerd was, wist Wim het toch voor iedereen boeiend te houden.”

“Afgelopen jaar tweetal Excel cursussen gevolgd. Wim geeft een duidelijke uitleg en tegelijkertijd ook goede, eenvoudige praktijkoefeningen om de stof te beheersen. De cursussen hebben mij veel opgeleverd. Ik kan Wim dan ook van harte aanbevelen.”

Achtergrond

Ik ben Bas Vos geboren en getogen in Amsterdam en Economie gestudeerd. Mijn carrière gestart bij KPMG Meijburg & Co, daarna als financials bij Cargill en vervolgens meer dan 15 jaar mijn eigen bedrijf met 50+ consultants geleidt. Onze kracht bij dit consultancy bedrijf was om net afgestudeerden zowel op inhoudelijke kennis te verrijken als ze te trainen op gebied van social skills. Om deze kennis en ervaring te bundelen is de Vossius Academy in 2018 opgericht. Hiermee kreeg opleiding ontwikkelen en te geven focus en gingen we steeds de medewerkers van klanten opleiden.

Ervaring

Ik geloof echt in het principe dat je kennis moet delen en dat je mensen en organisaties kan laten groeien door hen op een juiste wijze te trainen. Mijn kracht zit in hoe je opleidingen organiseert vanuit een methodiek en de toepassing van verschillen opleidingsvormen binnen één opleiding. Ik kan mijn goed in de huid van de opdrachtgever verplaatsen. Met de huidige technieken zoals online training, microlearning, community omgeving voor vragen maar bijvoorbeeld ook 1-op-1 gesprekken met je trainer kan je een blijvende impact en gedragsverandering realiseren. Dat moet ook altijd het doel zijn.

Resultaat

Met Vossius Academy faciliteert ik organisaties om de kennis van hun medewerkers te verhogen op een wijze die goed past bij de doelen van de organisatie zelf en de vermogens van de individu. Dat doe ik samen met een hecht en getalenteerd team van trainers. Wij allemaal geloven dat leren met de meest geschikte methodes en technieken tot een blijvend resultaat met impact leidt.

“Met Bas heb ik een aantal jaren samengewerkt, en dit zou ik zo weer doen. Hij heeft een een resultaatgerichte mindset waarin hij het menselijke aspect niet uit het oog verliest. Hij creëert hiermee een cultuur binnen organisaties van beweging en verbinding. Daarnaast is hij helder en duidelijk in zijn communicatie met een glimlach. Hij neemt verantwoordelijkheid en eigenaarschap voor elke taak die hij verricht, dit maakt dat ik heel graag samenwerk met Bas. En tevens waarom ik Bas zou aanraden”

“Na het volgen van de Vossius Academy hebben onze medewerkers zichtbaar de stap naar meer pro-actief handelen en eigenaarschap weten te maken. Echt een waardevolle boost voor de professionaliteit.”

Leo Verbrugge
Financieel directeur Curamare